ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Εάν έχετε κοσμήματα σε κίτρινο χρυσό, λευκό χρυσό ή ροζ χρυσό, μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε άμεσα μετρητά! Ο χρυσός πρέπει να είναι 8 καρατίων και άνω και μπορεί να είναι σπασμένος ή φθαρμένος ή ακόμη και να λείπουν κομμάτια, όπως ένα μονό σκουλαρίκι ή κομμάτι μιας αλυσίδας.

Αν έχετε, λοιπόν, κολιέ ή αλυσίδες, κρεμαστά ή μενταγιόν, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, βώλους χρυσού, οδοντικά κράματα χρυσού, ράβδους ή νομίσματα που δεν θέλετε πια, μπορείτε να τα μετατρέψετε όλα σε άμεσα μετρητά σε ένα από τα 750 καταστήματα της Gold Traders σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Gold Traders έχει άδεια ως έμπορος μεταχειρισμένων ειδών χρυσού και μόνο και όχι για αντίκες ή «συλλεκτικά είδη». Η προσφορά μας βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην περιεκτικότητα του αντικειμένου σε χρυσό και όχι στην εμπορική αξία ή στην αξία του «παλαιού χρυσού» όπως τον αποκαλούν ορισμένοι.

Εάν έχετε νομίσματα ή επώνυμα κομμάτια, σας προτείνουμε συνήθως να τα πάτε σε κάποιον που εμπορεύεται συγκεκριμένα αυτά τα είδη ώστε να δείτε εάν το αντικείμενό σας έχει μεγαλύτερη αξία μεταχειρισμένου ως συλλεκτικό κομμάτι παρά ως «παλαιός χρυσός».

Οι αριθμοί που βλέπετε μερικές φορές στα κοσμήματά σας δείχνουν τα καράτια του χρυσού, δηλαδή το ποσοστό καθαρότητας του χρυσού.
Είναι σημαντικό για κάποιον που σκέφτεται να πουλήσει τον χρυσό του να έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την καθαρότητα των αντικειμένων του. Ένα κόσμημα με σφραγίδα 9kt, 14kt ή 18kt κτλ. δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει όντως την ίδια περιεκτικότητα σε χρυσό.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν χρυσαφικά «μαϊμού» στην αγορά και ορισμένες φορές τίθεται σε κατώτερης ποιότητας χρυσό σφραγίδα ανώτερης βαθμίδας· άλλες φορές μπορεί το αντικείμενο να μην είναι καν χρυσό, αλλά επιχρυσωμένο κατά τρόπο που δεν γίνεται αμέσως εμφανές ότι πρόκειται για επιμεταλλωμένο προϊόν.

Για να σας προστατεύσουμε και να βεβαιωθούμε ότι αυτά που πουλάτε είναι αυθεντικά, είναι σημαντικό να ελεγχθεί η καθαρότητα του χρυσού. Στην Gold Traders, ο έλεγχος αυτός γίνεται μπροστά σας!

Υπάρχουν , κατά κύριο λόγο, τέσσερα βήματα για τον έλεγχο ενός χρυσού αντικειμένου:
Η πρώτη δοκιμή ονομάζεται «μαγνητικός έλεγχος» και πραγματοποιείται τοποθετώντας έναν μαγνήτη πάνω από το κόσμημά σας. Εάν το κόσμημα κολλήσει στον μαγνήτη, αυτό σημαίνει ενδεχομένως ότι δεν είναι γνήσιο ή ατόφιος χρυσός (καθώς ο καθαρός χρυσός δεν είναι μαγνητικός).

Εάν τα χρυσά σας αντικείμενα περάσουν τον μαγνητικό έλεγχο, το επόμενο βήμα είναι ο «έλεγχος με τον φακό». Κατά τον έλεγχο αυτό, χρησιμοποιείται ένας μεγεθυντικός φακός όπως αυτός που χρησιμοποιούν οι κοσμηματοπώλες για την εξέταση όλων των σημάνσεων των αντικειμένων, όπως οι σφραγίδες που υποδεικνύουν τα καράτια του κομματιού. Αναζητήστε τις στην εσωτερική πλευρά των κομματιών σας ή σε μια περιοχή που δεν είναι εμφανής όταν τα φοράτε. Μην ξεχνάτε ότι το γεγονός και μόνο ότι ένα κομμάτι φέρει σφραγίδα ορισμένων καρατίων δεν αποτελεί εγγύηση ότι είναι όντως τόσα καράτια.

Μέρος της τελικής διαδικασίας είναι ο «έλεγχος με οξύ». Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μία σταγόνα ειδικού οξέος για τον έλεγχο χρυσού επάνω σε μια λεπτή στρώση χρυσού από τα κομμάτια σας. Η διαδικασία αυτή ενδέχεται να αφήσει ένα αόρατο σχεδόν σημάδι στον χρυσό σας, αλλά δεν υποτιμά σε καμία περίπτωση τα κομμάτια σας. Εντούτοις, αυτό το λεπτό επίχρισμα χρυσού είναι συνήθως αρκετό για να μπορέσει το οξύ να «αντιδράσει» και να δώσει, κατά συνέπεια, ένα τελικό αποτέλεσμα για εσάς και τον αγοραστή χρυσού μας.

Ο τέταρτος έλεγχος περιλαμβάνει το λιμάρισμα του κομματιού για την εξασφάλιση ενός δείγματος και διεξάγεται μόνο εάν δοθεί άδεια από τον πελάτη.

Η τιμολόγηση κοσμημάτων της Gold Traders είναι ανταγωνιστική και αναθεωρείται καθημερινά. Χρησιμοποιούμε την τιμή του χρυσού που εμφανίζεται στο χρηματιστήριο σε καθημερινή βάση και υπολογίζουμε τύπους για τα διάφορα καράτια – 8 έως 24.

Υπολογίζουμε επίσης την ημερήσια τιμή αγοράς χρυσού για εμάς, λαμβάνοντας υπόψη τα έξοδα λειτουργίας της επιχείρησης καθώς και ειδικές προωθητικές ενέργειες, μπόνους και προσφορές.

Η διαφορά προσδιορίζεται από το ποιος αγοράζει και ποιος πουλά. Όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, για παράδειγμα, ξέρετε ότι το σούπερ μάρκετ αγοράζει προϊόντα από προμηθευτές χονδρικής σε χαμηλότερη τιμή από αυτήν που καταβάλλετε εσείς για τα προϊόντα στο ταμείο. Επομένως, το σούπερ μάρκετ (μάλιστα αυτό συμβαίνει σε όλες τις επιχειρήσεις) προσθέτει στη συνέχεια ένα περιθώριο στην τιμή χονδρικής ώστε να μπορεί να πληρώσει τις δαπάνες προσωπικού, τα διαφημιστικά έξοδα και το λειτουργικό κόστος. Εάν είναι δυνατόν, συμπεριλαμβάνει επίσης ένα περιθώριο κέρδους.

Το ίδιο συμβαίνει όταν πουλάτε τον χρυσό σας και η Gold Traders τον αγοράζει, αλλά αντίστροφα. Στον κλάδο της αγοράς χρυσού, όταν πουλάτε τα χρυσά σας αντικείμενα, τα πουλάτε σαν μεταχειρισμένα αγαθά ακόμη και αν είναι ολοκαίνουρια! Αυτό σημαίνει ότι η Gold Traders τα αγοράζει από εσάς σε τιμή μεταχειρισμένου χρυσού ή τιμή χονδρικής και η προσφορά που σας κάνουμε αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό. Η τιμή που διαφημίζεται στην τηλεόραση και στις εφημερίδες είναι αυτό που λέμε τιμή «λιανικής» ή «συναλλαγής». Αυτή είναι η τιμή που καταβάλλετε για τον χρυσό όταν τον αγοράζετε ως νέο κόσμημα ή ράβδο χρυσού ως επένδυση από εταιρείες πώλησης ή επεξεργασίας χρυσού.

Ως αγοραστές χρυσού, μας ενδιαφέρει μόνο η περιεκτικότητα των κομματιών σας σε χρυσό, καθώς δεν πραγματοποιούμε αγοραπωλησίες πολύτιμων λίθων.

Ανάλογα με το βάρος και τον αριθμό των πολύτιμων λίθων, ο αγοραστής χρυσού μπορεί να προσαρμόσει ελαφρώς τους υπολογισμούς για να λάβει υπόψη το επιπλέον βάρος των πετραδιών.

Ο κλάδος των εμπόρων μεταχειρισμένων ειδών υπόκειται σε αυστηρές ρυθμίσεις και αυτό συμβαίνει για τη δική σας ασφάλεια και ψυχική ηρεμία. Οι νομοθεσίες διαφέρουν ελαφρώς από χώρα σε χώρα, αλλά παντού απαιτείται απόδειξη ταυτότητας. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό σημαίνει ότι για να λάβετε χρήματα για τον χρυσό σας πρέπει να παράσχετε μια ταυτότητα με φωτογραφία ή διαβατήριο.

LIVE ΤΙΜΕΣ

GoldEUR 59.63   per gram
SilverEUR 0.68   per gram
PlatinumEUR 27.30   per gram